Over ons

Het Bruispunt in Waddinxveen is een warme plek voor jong en oud om andere mensen te ontmoeten.

Vanuit een burgerinitiatief in samenwerking met de kruiskerk is Yvonne Visser met haar moeder Annie Visser gaan koken voor mensen die graag anderen willen ontmoeten. Inmiddels is de vrijwilligersgroep uitgebreid en hebben we een geweldig kookteam op de locatie aan de Stationstraat en op de locatie aan de Tollenslaan. Sinds woensdag 11 januari is er ook een ontmoetingsplek gestart bij Het Noorderlicht van Ipse de Bruggen.

In Waddinxveen zijn kwetsbare mensen, maar ook mensen die eenzaam zijn. Met dit initiatief willen we ook de kwetsbare doelgroep bereiken. Daarnaast zijn ook andere mensen welkom die het gezellig vinden om met anderen te eten i.p.v. alleen. Wij zijn blij dat de kruiskerk hieraan mee wilde werken en dat we in een prachtig pand mogen koken. Inmiddels is ook de diakonie van de Hervormde gemeente Waddinxveen aangehaakt en regelen zij de ontmoeting bij de locatie van de Gouwebloem.

Yvonne heeft de visie dat het vanuit Christelijk oogpunt ook goed is om mensen met elkaar te verbinden. Zeker ook voor hen die kwetsbaar of eenzaam zijn. Daarom is zij blij dat meerdere Waddinxveense kerken aanhaken bij dit initiatief. Wij ervaren een fantastische samenwerking.

Een derde locatie is ontstaan en ook daar is een enthousiaste vrijwilligersgroep begonnen met het koken van maaltijden en er is ruimte voor ontmoeting gecreëerd.


Bruispunt Noord

De Gouwebloem
Tollenslaan 161 Waddinxveen

Maandag 15.00u – 19.00u

Bruispunt Midden

Het Kruispunt
Stationsstraat 12 Waddinxveen

Woensdag 15.00u – 19.00u

Bruispunt Zuid

Het Noorderlicht
Sterrenlaan 2 Waddinxveen

Woensdag 15.00u – 19.30u

Bruispunt West

De Paddenstoel
Lijsterbesstraat 18 Waddinxveen

Dinsdag 10.30u – 13.15u

Bruispunt zuidoost

Victorzaal achter Victorkerk
Zuidkade 176 Waddinxveen

Donderdag 15.00u – 19.30u